Kristinas blogg om hälsa och lite annat

Jag heter Kristina och skriver här när jag får känsla. Allt ifrån tips, skönhet, mat och annat kul!

Varje gång våren eller hösten kommer så smyger sig långsamt ångesten på om att fönsterna är väldigt smutsiga igen.

Det är ett aber varenda gång man känner detta måste.
Man vet redan på förhand att det kommer blir ränder. Det kommer bli fläckigt. Det kommer inte bli helt rent. Inget glasklart resultat helt enkelt.
Och det tar tid. Man kan hålla på i flera timmar utan att det egentligen blir bra.
Så varför är det så svårt?

Rätt material
För det första gäller det att man har rätt utrustning för att kunna genomföra en bra fönsterputs. Många tror att det funkar lika bra med vilken skrapa som helst men det är framför allt den stora skillnaden på gummi som gör det.

Och det där gamla husmorstricket med att använda tidningspapper funkar inte sedan trycket ändrades i tidningarna för något decennium sedan.
Så tipset är att faktiskt investera i en riktigt på fönsterskrapa från Ettore eller Unger. Finns att köpa hos städgrossister eller på nätet. Och sedan att man använder som luddfritt typ, t.ex. ett gammalt lakan eller örngott är perfekt för att torka upp fläckar eller ränder på rutan.

Rätt medel
Här är det egentligen inte så konstigt. Det finns olika fönstersåpor och fönstertvättmedel men det går precis lika bra med diskmedlet Yes och vatten.
Börja med att fylla en hink med lagom mycket vatten, ungefär 5 liter. Sen häller du i ett sprutt med Yes. Blanda runt lite försiktigt och applicera sedan på glaset med en blötläggare (som du också köper hos städgrossisten). Blir det liksom som en tätbubblig vit yta på fönstret är det perfekt!

Om man inte orkar eller vill själv
Den lätta vägen ur detta elände med att putsa sina fönster är ju så klart att anlita någon som gör jobbet åt dig. Enklast är ju att söka på internet efter fönsterputs Stockholm för att få upp ett par olika förslag.

Att tänka på när man väljer fönsterputsning i Stockholm är så klart att titta efter priset men också hur enkelt hela förloppet är för dig som kund.
Kommer de i tid? Har de försäkring om olyckan är framme? Lämnar de garanti på sin fönsterputs? Behöver du själv tillhandahålla stege?
Enklast är att ringa till flera olika aktörer och ställa de frågor du har och även fråga om det är något mer du som kund behöver tänka på.
Oftast handlar det om att du behöver plocka undan lite krims krams från fönsterbrädor och flytta bort eventuella lampor som hänger framför fönstret.
Och sen ska det också så klart finns tillgång till vatten på plats för det är inget de har med sig.

Hur ska jag ansöka om RUT?
Slappna av! Det är inget man behöver oroa sig för. Enligt reglerna hos Skatteverket så är det den anlitade firman som tar hand om hela det förloppet. Se bara till att du inte överstigit maxtaket för ROT och RUT under året.

Anlitade firman kommer be om ditt personnummer. Resterande information de behöver finns att hitta på nätet. Glasklart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *