Kristinas blogg om hälsa och lite annat

Jag heter Kristina och skriver här när jag får känsla. Allt ifrån tips, skönhet, mat och annat kul!

Tapas är inte en viss typ av mat. allt kan vara tapas – paella, kroketter eller till och med skinka och ost på toast så länge den är liten och serveras med din drink (antingen gratis eller mot en avgift).Tapas är inte för nybörjare. Om du bestämmer dig för att ha tapas kommer det att vara antingen ett snabbt mellanmål eller så får du flera och laga en måltid av det.

En ’Tapa’ är ett lock eller lock som har sitt ursprung för många år sedan. En skiva skinka eller ost serverades med din drink och placerades över toppen av ditt glas. Tapan är en integrerad del av spansk kultur. De flesta spanjorer tar tapas med en drink.

En tapa är normalt en kvaterstor version av en full måltid och innehållet kommer att variera från region till region. Till exempel på kusten hittar du tapas från skaldjur i överflöd. Inne i landet kan du hitta att kött finns mer på menyn som kalvkött eller hjortkött, nötkött eller fläsk. Varje region kommer också att ha sina specialiteter.

Borta är de dagar då de flesta barer gav tapas gratis, men några gör det fortfarande. För närvarande finns det special tapasbarer som inte serverar något annat.

Det finns en populär kedja med barer som serverar tapas i stockholm 24 timmar om dygnet. Du hjälper dig helt enkelt från baren. Varje tapa har en cocktailpinne. Antalet pinnar på din tallrik i slutet av sessionen räknas och debiteras därefter. Oärlighet är mycket sällsynt i dessa barer och få människor äter faktiskt cocktailpinnarna för att undvika betalning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *