Kristinas blogg om hälsa och lite annat

Jag heter Kristina och skriver här när jag får känsla. Allt ifrån tips, skönhet, mat och annat kul!

Övergången till elbilar har varit en av de största logistiska utmaningarna under det senaste decenniet. Vi var inte bara tvungna att utveckla en teknik som fungerar och är prisvärd för den genomsnittliga konsumenten, utan det stora problemet med att garantera förarna snabb och enkel åtkomst till laddboxar i Stockholm.

Om du ännu inte kör ett elfordon kanske du inte märkt antalet laddplatser som har dykt upp i Storbritannien och Irland. Kolla in ett projekt som Zap Map och du kan bli förvånad över antalet, cirka 3 000, som ökar varje vecka. Även om antalet laddningspunkter ännu inte har ökat markant, kan vi se verkliga första förändringar som börjar göra en skillnad och leda människor till ett mer miljövänligt resealternativ – elbilen.

Ökningen av bilens plug-in
I själva verket har marknaden för elbilar varit långsam att expandera och få popularitet, särskilt i Storbritannien. Frågor om infrastruktur och fordonskostnader har ofta satt köpare på sidan, för att inte tala om den tid som krävs för att ladda ett batteri. Vi är vana att tanka och köra utan att vänta 30 minuter eller till och med timmar innan vi kan slå vägen på ett tillförlitligt sätt.

Den goda nyheten är att mer effektivitet och bättre batterikraft har gjort saker mycket lättare nyligen.

Året 2015 kan betraktas som en vändpunkt för vårt växande antal elfordon: försäljningen av rena och hybridelektriska fordon har ökat sin försäljning betydligt jämfört med förra året, vilket kan innebära en förändring radikalen pågår. Den mest betydande förändringen är försäljningen av hybridbilar, som använder en blandning av el och bränsle, och deras försäljning ökade med mer än 1 000% i januari 2015.

Det verkar som om vi faktiskt letar efter mindre förorenande fordon och det faktum att infrastrukturen nu till stor del finns på plats har gjort stor skillnad. Beviljat subventionerar regeringen varje bilköp upp till 5 000 pund med sina plug-in-bidrag. Det finns också skattemässiga fördelar i samband med valet av hybridbilar jämfört med konventionella bilar, men många branschexperter tror att vi äntligen börjar känna oss mer bekväm med el. bilar.

Prestandan hos hybridbilar har förbättrats avsevärt och med ankomsten av tillverkare som Porsche och BMW är bilisterna mer säkra på sina inköp. De flesta bilar kan resa hundratals miles på en enda laddning, och med uppmuntran till att ha elektriska laddare installerade, finns det mindre behov av att oroa sig för det nuvarande förvirrande nätverket av offentliga punkter tillgängliga vid behov.

Vad är laddstationer för elfordon?
I huvudsak betalar du dina pengar och ansluter helt enkelt batteriets bil till laddningsplatsen. Dessa punkter definieras vanligtvis av hastigheten med vilken du laddar din bil, från den långsammaste till den snabbaste. En långsam laddning uppstår vanligtvis under natten, en snabb kan göra det på några timmar, medan en snabbladdning är utformad för att fungera på ungefär en halvtimme. Du kan hitta laddningspunkter på olika försäljningsställen i Storbritannien, men man vidtar också åtgärder för att göra laddning hemma och på jobbet mer lättillgänglig.

Hur fungerar laddningspunkterna?
En långsam laddning kan ta cirka 7 till 8 timmar och fungerar genom att ansluta bilens batteri till en allmän strömkälla. Långsamma laddare arbetar vanligtvis med 3 kW (13-16 ampere) och du kan använda ett normalt eluttag, men det är tillrådligt att ha en dedikerad enhet installerad hemma eller på jobbet. De första offentliga laddningspunkterna av denna typ var av denna typ, men de ersätts nu av snabbare enheter.

Snabbladdare ger mellan 7 och 22 kW och tillåter en mycket snabbare laddningstid på tre till fyra timmar. I september i år fanns det mer än fem tusen femhundra snabbladdare i Storbritannien.

Snabbladdare kan ange AC eller DC. AC-laddare upp till cirka 43 kW kan ge 80% laddning på cirka 30 minuter. En DC-laddare ger upp till 50 kW och ger ett liknande resultat. Huruvida ditt elfordon tar mer laddning i växelström eller likström beror på din bilmodell och vilken typ av redskap som finns.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *