Kristinas blogg om hälsa och lite annat

Jag heter Kristina och skriver här när jag får känsla. Allt ifrån tips, skönhet, mat och annat kul!

Sommarsäsongen närmar sig äntligen! Är du trädgårdsmästare i stockholm? Om ja, det finns mycket att se fram emot under den här säsongen. Varmt väder gör att växterna och blommorna når sin fulla potential. Sommarsäsongen är känd som trädgårdssäsongen av många skäl, till exempel; exponering för solljus och lämpligt väderförhållande för optimal växter. För trädgårdsmästare är det dags att byta upp saker i trädgården och odla nya grönsaksgrödor. sommaren ger lite extra utmanande, som att säkerställa tillräckligt med fuktinnehåll, ägna tid för att hålla trädgården i god form, välja rätt växter att växa och skydda mot insekter etc. Det låter dock utmanande men intressant. Nåväl, får inte panik här är några tips för dig att börja arbeta i trädgården i sommar. Eftersom det bara tar små steg för att göra större prestationer.
För att hålla din trädgård fräsch måste du följa och hålla dessa fem tips i åtanke;

Urval och beredning av marken:
God jordkvalitet är oerhört viktigt för att upprätthålla produktiv växttillväxt. Jord garanterar snabb tillväxt av växter genom att tillhandahålla viktiga näringsämnen. När jordförhållandena är bra kräver det mindre pengar att spendera på gödselmedel och bekämpningsmedel. Ett sätt att känna till jordtyp och mineraler som finns i din jord är att testa den. När du vet vilken typ av din trädgårdsjord, lägg tillräcklig mängd gödningsmedel och förbered den för trädgårdsskötsel så tidigt som möjligt genom att tillsätta organiskt material (i-e gödsel) som mulch. Försök att mata växter djupt och tillhandahålla mineralnäringsämnen som kan hantera brister i jorden. Ha bra gräsklippare är också viktigt.

 Tillräckliga vattenresurser:
Att välja tid att vattna växter på sommaren kan också påverka växten. På sommaren är de bästa tiderna för att vattna dina växter de svala timmarna på dagen (I-e tidigt på morgonen och eftermiddagen), detta ger tillräckligt med tid för jorden att torka ut, vilket minskar risken för mögel och svampattack. Radera vattnet för att blötläggas och vattna sedan igen tills jorden är fuktig.

Urval av växter:
Sommaren kan vara en hektisk säsong med många aktiviteter, resor och yrken, utan att behöva oroa dig för att ta sig till dessa dagar varje dag. Det finns några växter som behöver lågvattning och under torra förhållanden. Få väldigt välkända och blommande växter som kan överleva under sommarsäsongen är salvia, rotting, konblomma och sedum.

 Skydd:
Under den varma sommarsäsongen är det mycket svårt att hålla växter friska, starka och fräscha. När solen är på sin högsta punkt strålar du ner, skydda din trädgård genom att ge skugga och fukt. Övervattning kan också skada växterna på sommaren. På sommaren behöver din växt bara vatten när jorden är torr, röra vid jorden och se till att det finns något behov att vattna marken eller inte.

Bekämpningsmedel:
Det är inget som är mer irriterande för trädgårdsfirman på Lidingö då att upptäcka insekter som suger sina växter. Kemiska bekämpningsmedel är det bästa sättet att bli av med avhandlingar insekter, men jag kan orsaka cancer eller annan störning, att använda naturliga bekämpningsmedel är det bästa och säkraste alternativet eftersom de är miljövänliga och billiga. Neem olja, apelsinskal och lökspray kan vara till hjälp för att förhindra skadedjursattacker.
Där går du, följer tips och blir en expert trädgårdsmästare i sommar.
Njut av sommaren!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *